Thursday, August 20, 2015

How Long Will I Love You?

Good morning Sunshine :)
Bismillah to start the day.

Love. You don't need to be in a relationship to be in love. Love do not need a terms and condition. True love, love unconditionally. Even after what happened this few months, I hold on to what Allah "said" in Al-Quran, "Allah eliminates what He wills" Ar-Raad [13:39]. The feeling of love is given by Allah. and it is Allah's right to take it away from us. Always make dua' if its not meant for us, then let Allah take it slowly as we will never feel so much pain of letting go.

Allah will never let us going through something that we can not deal. Have faith in that.
I will always love you, pray for you as long as Allah allow me to love you. The same goes to you. If Allah want to take away your love for me, there's nothing I can do. Our hearts own by HIM. HE knows what's best for us. Make dua' that this love will be taking us to the right path, the halal way. In shaa Allah. Amiin

"Selagi ada cinta di hatiku. Selagi ada rindu yg membara. Selagi air mata ini mengalir. Kau tetap di hati ini. Cintamu tetap di hati."

"Selagi ada cinta di hatiku. Selagi ada rindu yg membara. Selagi ku mampu bertahan kasih. Ku terima segalanya. Walau hatiku merana"


It's not easy. But it's going to be worth it. 

Tuesday, August 18, 2015

Don't Judge

All of us. We are sinner. At one point when you already know which one is good and bad for you, then you are already responsible for what you decide in your life. Yeah, some people might say there are times we called "immature". But mistakes are mistakes. Its how we grow up. Maturity is not about age. It is all about experience. And without doing anything, you will never get the experience. It teaches us more than what we were taught in school.

The maturity level is different for everyone. Its how you blend with your life. There are people who we thought they were matured enough but might do the same mistakes of the immature did. The truth is nobody's perfect. We sinned differently. So never ever judged others. 

At my point of view, always blame yourself first. Always see the mistakes and learnt from it. What we did in the past can be the reason why Allah take back something good from you. But never forget that Allah will replaced it with a BETTER one. Its all about time. Take your time. Get back to The Creator. You won't feel lost. You won't feel hurt. When you TRUST Allah more than human.

People changed. Good to bad. Bad to good. Do not simply judge others. You will never know you're future. Its not going to be good all the times. Nothing is permanent. Note to self.
Kun Faya Kun. 

Allah owns human's heart. Allahu Akhbar.


Monday, August 17, 2015

Like I'm Gonna Lose YOU

I found myself dreaming
In silver and gold
Like a scene from a movie
That every broken heart knows we were walking on moonlight
And you pulled me close
Split second and you disappeared and then I was all alone

I woke up in tears
With you by my side
A breath of relief
And I realized
No, we're not promised tomorrow

So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing
I won't take you for granted 'cause we'll never know when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you

In the blink of an eye
Just a whisper of smoke
You could lose everything
The truth is you never know

So I'll kiss you longer baby
Any chance that I get
I'll make the most of the minutes and love with no regrets

Let's take our time
To say what we want
Use what we got
Before it's all gone
'Cause no, we're not promised tomorrow

So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing
I won't take you for granted 'cause we'll never know when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you

:')

When Be Strong is The Only OPTION


When the only choice is to be strong. Oh, I just don't know am I strong enough to go through this. Ya Allah, lend me the strength. When you thought you will be okay, but nope. and you're like a kid craving for help to get back up. The only way is to get back to where we started, back to HIM. Almost cry myself to sleep every night. every time I think about it, the pain go straight right into the heart. Allahu Akhbar. Got to believe in Allah. He never forgets his promise. Yeah, When the right time come. Right now I just going to pray for myself and for us. May Allah lead both of us to be a better person. Because GOOD THINGS happen on the RIGHT TIME :')

I love you. Always do.

Monday, March 2, 2015

Buah Tin Buah dari Syurga :)

Assalammualaikum!

Hari ni nak share tentang khasiat Buah Tin & Buah Markisa.

Buah Tin


Buah tiin atau nama latinnya Ficus Carica. Buah tiin berasal dari Syam, Palestin dan Mesir tetapi ia juga diperkenalkan di Itali lebih kurang 2000 tahun yang lampau dimana ia berkembang dengan cepat melalui Selatan Eropah termasuklah negara Yunani. 

Khasiat
1. Dapat mengurangkan penyakit sesak nafas. 
2. Membersihkan hati dan limpa
3. Menghilangkan kahak yang berkumpul
4. Memberi khasiat yang baik kepada tubuh badan dan sebagai satu langkah pencegahan untuk melawan racun di dalam badan. 
5. Dikenali sebagai bahan pelancar (laxative), penahan sakit dan unsur perkumuhan air kencing (diuretik).
6. Mengandungi lebih tinggi kandungan galian yang lain seperti kalium, serat dan zat besi. 
7. Satu saiz hidangan buah tin (100g atau ¼ cawan) mengandungi 20% daripada keperluan zat serat seharian tubuh badan kita. Daripada jumlah tersebut, lebih 28% adalah jenis serat terlarut. 
8. Membantu mengawal gula di dalam darah dan mengurangkan kolestrol dalam darah dengan mengikatnya di dalam saluran pencernaan. 
9. Serat tidak larut dapat melindungi dan mencegah daripada penyakit kanser usus besar (kolon). 
10. Mampu mengurangkan berat badan. Sesuai dalam mengatasi masalah berat badan berlebihan.
11. Mengandungi ‘polyphenols' yang tinggi yang bertindak sebagai antioksidan. Antioksidan amat penting untuk tubuh badan kita kerana ia berfungsi menentang free radicals dalam badan yang boleh menyebabkan berlakunya kanser.
 Di dalam kajian yang telah dijalankan oleh J.A Vinson tersebut mendapati bahawa jumlah kandungan ‘polyphenol' dalam buah tiin adalah paling tinggi berbanding dengan buah- buahan dan sayur- sayuran lain. Di samping itu, buah tiin juga mengandungi sebatian lain yang menjadi bahan anti kanser iaitu ‘benzaldehyde' dan ‘coumarins'. ‘ Benzaldehyde' telah terbukti mampu bertindak sebagai bahan anti tumor manakala ‘ coumarins' adalah untuk merawat kulit dan kanser prostat. 
12. Mengurangkan serangan angin ahmar dan juga mampu mengawal tekanan darah tinggi. 
13. Bagi penyakit kencing manis, buah tiin boleh memperlahankan proses penyerapan glukosa di usus kecil. Gabungan zat yang terkandung dalam buah tiin iaitu serat yang tinggi dan karbohidrat dalam bentuk yang ringkas iaitu glukosa dan fruktosa mampu mengawal aras gula dalam darah seseorang.
Kepada sesiapa yg rasa macam tertanya tanya mana nak dapat buah tin kat Malaysia ni, haa senang aja. Anda boleh jenguk ke blog norashfarm.blogspot.com utk beli direct from owner yang tanam sendiri buah tin ni. Boleh pergi tengok kebun mereka di Sg Udang, Melaka. Dekat je kann? haa so marilah kita manfaatnya buah dari syurga kurniaanNya untuk kesejahteraan kita sekeluarga. Selain dari buah tin, ada juga buah markisa. Yg sama banyak khasiatnya dgn buah tin. Till then, TTYL. ;)

Sunday, March 1, 2015

Azam March

Sekejap sahaja dah bulan March kan? Rasanya baru lagi kita masuk tahun 2015.

How time flies so fast. So selagi hidup, selagi itu kita boleh berazam kan?
Takkan nak tunggu tahun baru. 

Azam aku bulan March ni nak start workout balik. Yeahh, I really mean it.
Berapa bulan dah tinggal pun tak tahu. Since habis belajar kot. err dah 6 bulan jugak.
Boleh la start balik sebelum badan makin membulat and gelebeh sana sini.

Disebabkan line wifi yg laju, mula mendownload video utk indoor workout. So that I have no reasons to give why do I miss my workout routine.  Okay, kat sini Dede ada bagi la antara workout routine yg Dede selalu buat dulu, so boleh la follow for a lean legs. Sebab iolss jenis kembang tang peha. Kalau gemuk pn kat situ je yg naik. haha. so takpee, lain kali I will share more how I do my workout, and of course la bila workout tu dah start. till then, double T Y L. Talk To You Later. :)



Monday, February 23, 2015

After 1 year and a half

After 1 year and half I was hiatus from my blog. Well, guess what? I'm done with school!
Just graduated 2 months ago. Now, I'm working with one of the organization (bumiputra) in supplies and services for lab equipment. Honestly, I am so happy with my life now :)

Actually, I don't really have any idea to write, but I just want to write.

How about starting with my family?

Ayah just recovered from a heart attack few months ago. Well, we did worried about it. So, now we are taking more precautions in what he eats and drinks. 

Ibu, still the awesome woman I've known. Still gorgeous in 50+ years. 

Along, just got married few days ago! I am so happy for her. The reason why I've planned the wedding for her :)

Abang, pursuing his studies in mechanical engineering course. 

Adik, he lost some weights. haha

and Richie, he is getting bigger and bigger. This year is our 8 years with him. Alhamdulillah.

With him? Until today the relationship is still counting. 5 years 3 months and still counting.

Guess, there are so many things I need to be thankful to Allah for giving so much rezeki for me, my family in the past few years. till then, I'll be continue writing this soon.

Wasalam, Dede :)