Monday, April 22, 2013

Special from HIM

I am  feeling special right now, don't you?
Setiap kali kita tersedar dari kesilapan, setiap kali rasa berdosa, disitu masih ada iman.
Dan bila Allah dah gerak kan hati kita untuk berubah pada yang lebih baik, maksudnya disitu Allah dah bagi petunjuk & hidayah :)
Bila kita still buat salah, tapi Allah tak balas direct. Sebab Allah sayang kita. Kita nampak x?
Allah bagi kita peluang nak berubah. Allah tak matikan kita dalam berbuat dosa.
Ya Allah, istiqamah kan hati ini. Aku tak nak perubahan yg drastik tetapi sementara. Biarlah perlahan-lahan tetapi ada istiqamahnya. In shaa Allah

Mohd Redzuan, awak orang yang membantu saya. Terima kasih awak. Semoga kita sama-sama jadi yang lebih baik. semoga kita disatukan dalam cinta yang halal. Amiin :)

"Kita boleh berusaha dengan berdoa kita berdua disatukan (Aku masih Dara,2011)"

Wasalam, Dede :)

Guys, please!.

Guys please ..

  1. Appreciate your girl.
  2. Jangan lebihkan ego dari sayang awak tu kat girlfriend awak.
  3. Give some of your time to her. Spend time with her.
  4. Text her. Just a text saying 'Sorry syg, busy arini. hope you are doing fine' that is much better than no text in a day.
  5. If you love her, then be with her through her thick and thin.
  6. Don't hurt her feelings. 
  7. Give her the supports she always waiting from you.
  8. Call her just a minute, that will be an hour for her in a day.
  9. Never try to doubt her love. Cause all this time she ever did is just for you.
  10. Love her the way she loves you.

A good guy appreciates and loves his girl even after he got her.
Wasalam, Dede :)