Thursday, March 7, 2013

New and Better :)

Assalammualaikum :)
Dah lama sangat tak update blog. tetiba je bila update dah delete semua post dulu.
Bukan apa, tak nak diganggu dengan perkara-perkara yang boleh merosakkan hati kita.
Alhamdulillah. Dah masuk semester kedua pada tahun pertama dalam Ijazah Sarjana Muda Molekular Biologi.
Ramai yang macam cuak je dengar nama course tu.. hehe
A bit tough. But In Shaa Allah, if I do my best I can achieve that.
So, for the 1st entry of the new blog there are not so much things to say.
But just wanna share some quotes I found :)

"Bukan senang nak jadi baik"

"Setiap yang berlaku ada hikmahnya"

"Ikhlas itu susah, tapi carilah Ia dalam mencari Allah"

"Tiada apa yang abadi di dunia. Kalau kita gembira, ingatlah bahawa ia bukan selama2nya. sebab dugaan itu akan terus datang untuk menguji. Dan jika kita bersedih, janganlah bimbang. Ia juga tidak kekal. Bahagia kan tiba"


Wasalam, Dede.